Raymond Mens

Toen Amerikakenner Raymond Mens begin 2016 voorspelde dat Donald Trump de presidentsverkiezingen weleens zou kunnen winnen, werd hij vooral verbaasd aangekeken. Nu is Raymond een veelgevraagd spreker die de grootste vooroordelen over president Trump in een ander daglicht plaatst.

Volgens Raymond Mens is Amerika’s 45e president geen slordige systeemfout, maar een broodnodige systeemupdate. Nieuwe politiek. Het verhaal van Raymond past dan ook bij dat van een nieuwe generatie. De millennial kent geen zuilen meer. Geen ideologische scheidslijnen. Geen links of rechts. De samenleving moderniseert. De politiek ook – echter alleen door druk van buitenaf. Politici van Pim Fortuyn tot Donald Trump verscheuren bestaande spelregels, doorbreken heilige huisjes en zetten ze de elite op hun plek. Wie Trump begrijpt, begrijpt dus ook de Nederlandse politiek een stuk beter.

Raymond Mens is Amerikakenner en politicoloog. Hij studeerde In Amsterdam en Virginia. Daarna werkte hij onder andere als campagnestrateeg voor de VVD. Hij voorspelde in 2015 dat Donald Trump de presidentsverkiezingen weleens zou kunnen winnen. Tóen werd hij vooral verbaasd aangekeken. Nu is Raymond een veelgevraagd expert die de trends achter Trump analyseert en deze ontwikkelingen in het huidige Amerika plaatst. Lang leve Trump is zijn eerste boek.

Raymond Mens, Amerikakenner en auteur

De succesformule van Trump

De vele relletjes en ruzies rondom Donald Trump beheersen vaak het nieuws van de dag. Dat getetter is zo overheersend, dat het afleidt van de veel belangrijke bewegingen die erachter schuilgaan. Trump speelt weliswaar slim in op die bewegingen, maar deze ontstonden ruim voor zijn politieke carrière en gaan door ook nadat hij weer van het politieke strijdtoneel verdwijnt. Hoewel veel van de nieuwsberichten over Amerika’s 45e president typisch Trump lijken, gaan achter zijn politieke bliksemcarrière trends schuil die meer over de Verenigde Staten zeggen dan over de president zelf.

Recensie

Managementboek, Louis Thörig: Lang Leve Trump – Een leerzaam en vlot leesbaar boek!

Boekhandels

Meer informatie

Raymond Mens in de media

Podcast

In zijn podcast praat Raymond Mens je bij over de Verenigde Staten van Donald Trump. Over de strijd om het Witte Huis. De elite. De media. En natuurlijk: America First. Je kunt de afleveringen luisteren via SoundCloudSpotify en Apple Podcasts.

Social Media

Volg Raymond op YouTube, Twitter en Instagram

Boekingen

De auteurs is te boeken voor lezingen en voordrachten:
de Schrijverscentrale
Speakers Academy