Jeroen Derwort

Jeroen Derwort is internetondernemer. Toen hij in 2001 begon met Online Soccer Manager (OSM), een spel waarin je manager wordt van je favoriete voetbalclub, geloofde niemand dat dit een succes zou worden. Hij woonde destijds nog bij zijn ouders en studeerde informatica in Den Haag en aan de Universiteit Leiden.

Twintig jaar later was zijn zolderkamerproject uitgegroeid tot een bedrijf met 50 medewerkers, miljoenen spelers en samenwerkingen met internationale topclubs. Hij verkocht het bedrijf aan gamestudio Miniclip, een dochter van Tencent.

Met zijn tweede start-up RosterBuster bereikte hij eveneens grote hoogten. Dit bedrijf ontwikkelde een app die wordt gebruikt door piloten en stewardessen bij meer dan 500 luchtvaartmaatschappijen, zoals British Airways, Ryanair, TUI en Corendon. RosterBuster werd in 2021 onderdeel van het Canadese CAE Inc.

Jeroen Derwort deelt zijn ervaringen als ondernemer al sinds 2006 op zijn weblog www.jeroenderwort.nl en is ondernemerscoach en spreker op events. Hij heeft twee bedrijven succesvol verkocht, financiering opgehaald en snelle scale-up scenario’s meegemaakt. Zowel magere als vette jaren. Zomaar wat zaken waar hij wel een paar anekdotes over paraat heeft. Scoren! is zijn eerste boek, waarin hij zijn ervaringen deelt die hebben geleid tot het wereldwijde succes rondom Online Soccer Manager (OSM).

Jeroen Derwort, internetondernemer