Op woensdag 25 oktober 2023 was de officiële boekpresentatie van “SCOREN! Online Soccer Manager (OSM) van zolderkamer tot skybox”, in de Dutch Innovation Factory.

Het auditorium zat stampvol. Jeroen Derwort mocht het boek uitreiken. Michel Bezuijen, burgemeester van Zoetermeer. Jeroen Rijsdijk, hoofdtrainer van Sparta Rotterdam. Ilja Mensonides, coordinator van van Kenniscentrum voor Angst en Stress bij jeugd (KAS). Shera Doekhi, student Information & Security Management, oud-OSM speler en podcast-host namen deel aan het panel.

Het panel

Jeroen Rijsdijk is hoofdtrainer van Sparta Rotterdam. Dit is de baan die alle OSM-spelers eigenlijk ambiëren: trainer zijn in de Eredivisie. Rijsdijk vertelde inspirerend hoe het vak van hoofdtrainer eruit ziet bij een betaaldvoetbalclub. Wat er allemaal bij komt kijken en ook wat je moet doen om het te worden. Hij heeft een lange weg afgelegd maar heeft nooit het einddoel uit het zicht verloren. En met succes: onder zijn leiding staat Sparta op een verdienstelijke zevende plaats.

Michel Bezuijen, burgemeester van de stad waarin Jeroen op zijn zolderkamer is begonnen, vertelde over het belang van ondernemerschap in Zoetermeer en de plaats die de Dutch Innovation Factory daarin inneemt. Wat veel van de aanwezigen niet wisten is dat hij ook op een jongere leeftijd nog verdienstelijk heeft gevoetbald.

Ilja Mensonides vertegenwoordigde KAS Jeugd, het goede doel waar de opbrengsten van het boek via het H.M. Derwort Fonds naartoe gaan. Zij legde uit hoe belangrijk het is dat kinderen die angsten hebben of gebrek aan zelfvertrouwen geholpen worden. Het KAS zet zich hier zowel theoretisch als praktisch voor in.

Host Shera Guiliano Doekhi praatte alles vlot aan elkaar. Hij is student, podcast maker en ex-speler van Online Soccer Manager.

Boekoverhandiging aan burgemeester Michel Bezuijen
Jeroen Derwort signeert boek Scoren!
Audiojaxx

Fotografie: Ardito Fotografie

Jeroen Derwort panel
Jeroen Derwort boekpresentatie in  auditorium

 

Audiojaxx

De band Audiojaxx onder leiding van zanger en lead gitarist Bowie Derwort zette een spetterende show neer. Zij speelden hun nummers, allemaal eigen composities, voor en na het programma. Zij konden op veel waardering van de aanwezige publiek rekenen. De muziek van Audiojaxx is te vinden op Spotify voor de liefhebbers.

Bestellen

Benieuwd naar het boek? Bestel! of lees meer over Jeroen Derwort.