Boeklancering

De vrouw in twintig wachtkamers

Kitty Trepels van Mil kreeg in 2010 de diagnose borstkanker, in 2016 werden er uitzaaiingen geconstateerd. Sindsdien onderging ze ruim 150 chemokuren (kampioen chemokuren noemt ze zichzelf). In deze periode schreef en speelde ze vier toneelstukken in de Nederlandse theaters. In 2021 maakte ze daar het boek Waterval van. Het boek beschrijft niet alleen haar ervaringen in de ‘witte wereld’ maar ook haar vriendschap met Liesbeth List, Ramses Shaffy en Thijs van Leer.

Op Wereldkankerdag 2022, 4 februari, verschijnt haar tweede boek ‘De vrouw in twintig wachtkamers’.

Boek De vrouw in twintig wachtkamers
Leven met kanker betekent wachten, veel wachten. In wachtkamers en spreekkamers, voorafgaand aan onderzoeken. Als een kankerbehandeling maar lang genoeg duurt, kom je als kankerpatiënt ook in de wachtkamer van andere specialisten. Zoals een oncoloog tegen Kitty zegt: ‘Voor de behandeling van kanker betaal je nu eenmaal de prijs van bijwerkingen: van bloedneus tot dove voetzolen; van droge ogen tot haaruitval’. Met relativerende humor beschrijft Kitty haar observaties van de witte wereld. Het boek is een aanrader voor iedereen die vrienden of familieleden heeft die ook een langdurige behandeling ondergaan. Én voor zorgverleners: artsen en verpleegkundigen.

Kitty Trepels van Mil (1963) studeerde Nederlandse Taal en Letterkunde in Nijmegen. Tussen 2006 en 2014 was ze docent bij de Willem Nijholt Academie. Sinds 1998 is ze docent aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, binnen de Academie Mens en Maatschappij. Ze is initiator en theaterprogrammeur van het Campustheater. Sinds tien jaar is ze auteur, toneelmaker en actrice.

Zie ook https://sparkleauteurs.nl/kitty-trepels-van-mil/ waar een interview met haar op Radio 1 zien is.

Het boek is voor €14,50 te bestellen bij de (online) boekhandel.